16 okt 2024

Toolboxflyer: omgang met irritatie en agressie van omwonenden

Tienduizenden monteurs in Nederland werken hard aan de energietransitie. Zij leggen tot en met 2025 bijvoorbeeld meer dan 1 miljoen kilometer kabel per jaar. Vanwege de toegenomen werkzaamheden neemt de irritatie onder omwonenden toe. Straten moeten bijvoorbeeld vaker open. Soms leidt deze irritatie tot agressie en zelfs fysiek geweld of bedreigingen.

Monteurs vinden het vaak moeilijk om hiermee om te gaan. Logisch, want ze zijn er niet voor opgeleid en normaal met hele andere dingen bezig! Daarom is er een nieuwe flyer gemaakt om het makkelijker te maken voor monteurs. De flyer bespreekt hoe je er als monteur mee om moet gaan wanneer een geïrriteerde bewoner op je afstapt. Kalm blijven en begrip tonen is bijvoorbeeld belangrijk. Is er sprake van serieuze agressie of zelf bedreiging? Geef dan aan dat je er op het moment niet uitkomt en bel jouw leidinggevende voor overleg. Doe samen aangifte als het gedrag van een omwonende onacceptabel was.

In deze Flyer Omgang irritatie en agressie vind je meer hulpmiddelen om hier mee om te gaan en concrete voorbeelden uit de praktijk.

 

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief